Ορθοπαιδική Αντιγήρανση


Μεσα από την ιστοσελίδα του θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο ιατρείο του.

Με την ηλικία έρχεται η ωριμότητα η οποία συνοδεύεται από πόνους στο σώμα και στις αρθρώσεις που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ξένοι μέσα στο ίδιο σας το σώμα. Αυτό είναι το πιο συχνό παράπονο που μπορεί να έχουν ασθενείς ενώ σαν δεύτερο ακολουθούν οι κακώσεις.

Η καταπόνηση των αρθρώσεων λόγω της άθλησης, της ορθοστασίας ακόμα και τα ψηλά τακούνια ή το υπερβολικό βάρος μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά των χόνδρων νωρίτερα από το φυσιολογικό.

Ο λόγος για τον οποίο οι αρθρώσεις γίνονται πιο επώδυνες και επιρρεπείς σε τραυματισμούς με την πάροδο του χρόνου είναι ο εκφυλισμός. Τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων, όπως ο πόνος και η δυσκαμψία, επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής και την καθημερινότητά μας.

Ο ρόλος του χόνδρου που βρίσκεται μέσα στις αρθρώσεις είναι για να προστατεύει τους κραδασμούς που δέχεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο χόνδρος αποτελείται κυρίως από νερό και άλλα συστατικά συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνο, λιπίδια και πρωτεογλυκάνες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο χόνδρος δεν έχει αιμοφόρα αγγεία, επομένως δε μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του μετά από ένα τραυματισμό ακόμα κι αν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι όπως ακριβώς ο χόνδρος δε μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του μετά από χρόνιο στρες και ένταση έτσι ακριβώς και ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο επιρρεπής σε ενοχλήσεις, πόνους και τραυματισμούς.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σπαγάκος Γεώργιος ειδικεύεται σε νέες καινοτόμες θεραπείες που αποτελούν το μέλλον στην Ορθοπαιδική Αντιγήρανση.